luni, 16 iunie 2008

Puii mei

Ei sunt trei pui de lei. Cel mai mare are înălţime medie, este suplu, atletic, poate puţin cam slăbuţ. Coama începe să-i crească, va fi un tânăr leu atrăgător. Cel mai mic este un leuţ foarte simpatic, mic şi jucăuş şi urecheat. Puişorul din mijloc este o fetiţă şi, fiind singura fetiţă din grup, i se zice pisicuţa. Este un exemplar deosebit de frumos. Este foarte blândă şi este deseori tristă. Prietenii ei însă se gândesc deseori să o înveselească. Iar câteodată chiar reuşesc.

Nu îi vezi decât împreună. Leuţul cel tânăr, pisicuţa şi leuţul cel mic şi jucăuş. Ei formează un triunghi deşi merg în linie. Leul mare se simte responsabil cu ocrotirea fraţilor săi astfel că mereu îi supraveghează şi îi îndepărtează de pericole cu agilitate. Leul mic a căpătat deja o identitate clară în grupul din care face parte. Veselia lui şi spiritul ludic animă întregul grup. Iar pisicuţa nu ştie alt fel de a-şi duce existenţa decât între frăţiorii ei. Dependentă de ei. În imediata lor proximitate dar fără a-i atinge prea mult. Poate totuşi ,uneori, doar pentru câteva secunde. Mereu în compania lor.

Ăsta este triunghiul lor, un triunghi bine calculat şi echilibrat.

Leul cel mare ştie şi să vorbească. Iar leul cel mic începe şi el să spună tot mai multe cuvinte. Pisicuţa însă nu a învăţat niciodată să vorbească. Încearcă câteodată însă nu-i iese decât un "iii" ca un mieunat. Şi ăsta e un motiv pentru care i se zice pisicuţa. Şi pentru că nu vorbeşte ci doar miaună, deseori alţi pui de lei râd de ea. Pentru că este obişnuit în lumea acestor lei să vorbească şi nu să miaune. "Oaaaa, vine fantoma, fugiţi!", strigă ei câteodată. Din fericire pentru pisicuţă, ea nu se sinchiseşte de leii cei mici şi răi. Însă leul cel mare lăcrimează adeseori. Îi pare rău de pisicuţă şi ar vrea să fie mai puternic ca să o apere şi mai bine. Leul cel mic şi jucăuş nu înţelege prea bine de ce râd ceilalţi lei. El crede că şi asta e o joacă pentru că lui chiar îi place mieunatul pisicuţei şi o imită cu bucurie.

Acum se joacă. Leul cel mare aleargă prin iarbă, leul cel mic sare, se rostogoleşte urmărindu-l pe fratele mai mare, iar pisicuţa mănâncă nişte iarbă şi îşi urmăreşte liniştită reperele...

10 comentarii:

Mother of M spunea...

Felicitari pentru leuti si pisicuta! Sa fie intotdeauna un grup la fel de frumos ca pina acum.

MihaelaMaria spunea...

multumesc mult!
numai bine pt m si mama lui!

Si_via spunea...

Felicitari pentru mama!
A stiut cum sa ii creasca pe puiutii ei.

Puiul cel mare, atunci cand va creste va invata cum sa fie drept si bun.

Puiul cel mic va fi bland cu cei din jur.

Iar pisicuta va reusi sa ii invete pe cei din jur ce inseamna sa fie ingaduitori, ii va invata sa se accepte unul pe altul asa cum sunt.

MihaelaMaria spunea...

multumesc, sper ca asa sa fie!

Bi spunea...

Mihaela, cata sensibilitate!
Va doresc numai bine si poate ne vom cunoaste intr/o zi.
Cu mult drag! Bi

MihaelaMaria spunea...

Multumesc, draga Bi

Anonim spunea...

m-a impresionat povestea voastra... mi-ar placea sa va cunosc, vreodata... sunteti invitati pe la noi :)

MihaelaMaria spunea...

multumesc viatalatara, eu v-am vizitat deja :)...si mi-a placut.

Anonim spunea...

m-ai vizitat virtual, dar eu te invitasem la o intalnire reala :)

MihaelaMaria spunea...

multumesc si sper sa onoram invitatia candva!